به گزارش راهبرد معاصر؛ محمدرضا جعفری اصل اظهار کرد: سال گذشته طبق شکایت یکی از شهروندان در خصوص حمله چند سگ بلاصاحب به فرزند خردسالش که منجر به صدمه بدنی شده بود، پرونده قضائی با قید فوریت در یکی از شعب دادگاه کیفری ۲ شهرستان به طرفیت شهرداری بندر امام تشکیل شد.
وی با تاکید بر اینکه طبق بند ۱۵ ماده ۵۵ قانون شهرداریها، جمعآوری حیوانات بلاصاحب از وظایف مستقیم شهرداری است، گفت: همچنین طبق ماده ۲۹۵ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲، هرگاه کسی فعلی که انجام آن را برعهده گرفته یا وظیفه خاصی را که قانون بر عهده او گذاشته است، ترک کند و به سبب آن، جنایتی واقع شود، چنانچه توانایی انجام آن فعل را داشته باشد، جنایت حاصل به او مستند میشود و حسب مورد، عمدی، شبهعمدی، یا خطای محض است.
جعفریاصل افزود: با توجه به مواد قانونی ذکر شده و پس از بررسی و تحقیق در خصوص اعتراض شاکی قرار جلب به دادرسی، برای شخصیت حقوقی شهرداری صادر و شهردار وقت تفهیم اتهام انجام شد.
دادستان عمومی و انقلاب بندر امام تصریح کرد: نماینده حقوقی شهرداری بندر امام نیز لایحهای در خصوص اقدامات شهرداری برای جمعآوری سگهای ولگرد و اختصاص مکان لازم و بیان موانعی نظیر انجمنهای حمایت از حقوق حیوانات را ارسال کرد که از طرف دادگاه مورد تأیید قرار نگرفت.
جعفری اصل گفت: با توجه به بیمبالاتی و ترک فعل در راستای وظایف شغلی شهردار وقت، بزهکاری شخصیت حقوقی شهرداری بندر امام محرز و مسلم دانسته شد و طبق قانون مجازات اسلامی، رأی دادگاه بر محکوم شدن متهم به پرداخت دیه در حق شاکی به مبلغ یک میلیارد و ۳۲۰ میلیون ریال صادر شد.
وی با تاکید بر اینکه در برابر ترک فعل مدیران دستگاهها و ادارات هیچ مماشاتی وجود ندارد، یادآور شد: شهرداریها طبق قانون موظف به جمعآوری سگهای بلاصاحب از سطح شهر هستند و هیچ عذر و مانعی در این خصوص قابل پذیرش نیست. / مهر